oxfilépasta med tryffel
Den här pastan med recept från Alice Stenlöf är så god! Perfekt inför stundnade alla hjärtans dag på fredag :)
Du behöver:
Tryffelolja (några droppar)
Smör att steka i
400g pasta, gärna någon större sort
300g oxfilé
ca 10 st skogssvampar
1 gul lök
2 st pressade vitlökar
Havssalt
Svartpeppar
5 dl grädde
Oxfond med rödvin, 2-3 msk
Smör att steka i
400g pasta, gärna någon större sort
300g oxfilé
ca 10 st skogssvampar
1 gul lök
2 st pressade vitlökar
Havssalt
Svartpeppar
5 dl grädde
Oxfond med rödvin, 2-3 msk
1. Börja med att finhacka gul lök, pressa vitlök och hacka skogssvampen och bryn i stekpanna tillsammans i smör.
2. Häll i grädde och smaksätt med oxfond, tryffelolja, salt och peppar. Låt sjuda tillsammans i ca 7 min. Smaka av och smaksätt enligt önskemål.
3. Börja koka pastan.
4. Skär oxfile i mindre strimlor och stek lätt i smör. Lägg sedan oxfilén tillsammans med löken och svampsåsen.
5. Häll av pastan och blanda ihop med oxfilén och såsen.
Gabbes tallrik :)